Ehdokaskynnys ylitetty

Tammikuun lopussa 2017 päätin lähteä ehdokkaaksi kuntavaaleihin. Päätös ei ollut helppo. Miksi juuri minun pitäisi lähteä politiikkaan, minkä puolueen valitsen ja äänestäisikö minua kukaan?

Olen aina ollut innokas politiikan ja yhteiskunnallisten asioiden seuraaja, opiskelin valtiotieteellisessä tiedekunnassa maisteriksi ja työssäni toimittajana ja viestijänä yhteiskunnan eri tasoilla sain tuntumaa yhteisten asioiden hoitamisen eri puoliin. Minulla on siis pitkäaikaista kiinnostusta ja tietoa siitä, miten politiikka toimii

Nyt on mahdollista tehdä myös uudenlaista, aktiivista ja nopeasti toimeentarttuvaa politiikkaa kuntatasolla.

Sote-uudistuksen myötä päätöksenteon rakenteet ovat suuressa muutoksissa ja uskon, että nyt on mahdollista tehdä myös uudenlaista, aktiivista ja nopeasti toimeentarttuvaa politiikkaa kuntatasolla. Haluan seuraamisen ja raportoinnin lisäksi olla itsekin kokemassa ja  päättämässä asioista ja tekemässä maailmasta parempaa omalla panoksellani. Olenhan asioista kiinnostuva ja innostuva sekä monipuolisesti Oulun seudun elämää tunteva ihminen!

Ehdokkaana pitää valita puolue, mikä tuntui puolueettomuuteen sitoutuneesta entisestä toimittajasta hankalalta. Miten voi valita olevansa samaa mieltä joidenkin kanssa nyt ja tulevaisuudessa? Monella puolueella on hyviä näkemyksiä ja kaikilla jotain, mistä en niin välitä. Mutta tilanne on tietenkin sama kaikilla ihmisillä, tuskin yhdenkään puolueen jäsen on kaikesta aina samaa mieltä puolueohjelman kanssa. Silti pelkkien sitoutumattomien päättäjien toiminta olisi liian arvaamatonta ja vastuutonta. Demokratia on kompromisseja, ja siinä on etunsa, ei mennä kovin nopeasti ihan pöpelikköön tai vain yhden mielen mukaan, kun näkemyksiä pitää sovitella yhteen.

Vihreät valitsin, koska ympäristökysymykset ja niihin vastaaminen on kaikkein merkittävin elämäämme muuttava asia. Ilmastonmuutos, ruoantuotanto, puhdas vesi ja ilma ovat maailmanlaajuisia ilmiöitä, jotka väkisinkin vaikuttavat lopulta myös oululaiseen elämänmenoon esimerkiksi siten, millaisia tuotteita meiltä halutaan ostaa ja mitä töitä teemme, ketkä haluavat tulla kaupunkiimme asumaan, mitä syömme ja juomme, kuinka terveitä olemme. Siksi ympäristö pitää huomioida päätöksenteossa kaikilla tasoilla.

Olen arvoliberaali, enemmän vasemmalla kuin oikealla ja ehdottomasti tasa-arvon kannalla.

Lisäksi olen arvoliberaali, enemmän vasemmalla kuin oikealla ja ehdottomasti tasa-arvon kannalla, joten Vihreät on luonteva valinta minulle.

Viimeiseen kysymykseen saan vastauksen vaali-iltana 9.4. Olen mukana tosissani, ja haluan päästä valtuustoon. Keltanokalle se voi olla vaikeaa, joten jos haluat, voit auttaa jakamalla ajatuksiani. Nettisivuillani on esillä kärkiteemojani, kirjoitan blogia, kampanjoin somessa ja pyörin turuilla ja toreilla niin paljon kuin ehdin. Käytän hieman omaa rahaa mainontaan ainakin somessa ja joihinkin jakotavaroihin. Kampanjani kuluihin voit osallistua vaalitilini kautta (FI82 3939 0057 4498 11). Rahalla ei pääse valtuustoon, mutta mainoksia sillä saa. Joka eurosta olen kiitollinen!

Edessä on uusi kokemus, pikkuisen jännittää!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: