Alle kouluikäiset ovat tärkeimpiä oululaisia

Kaupunginvaltuusto, johon vaaleissa pyrin, päättää verorahojen käytöstä. Jos tilanne olisi niin mustavalkoinen, että pitäisi valita kaikkein tärkein oululaisryhmä valitsisin pienet lapset. Syy siihen on, että siihen ryhmään panostaminen on kaikkein tehokkainta ja taloudellisinta toimintaa.

Vaikka koskaan ei ole liian myöhäistä, parhaiten tulevaisuuteen voidaan kuitenkin vaikuttaa ihmiselon varhaisessa vaiheessa. Siksi laadukas varhaiskasvatuksen tulee olla saatavilla kaikille oululaisille lapsille. Niille lapsille, joiden perhetilanne on epävakaa, päivähoito antaa tasaisemmat lähtökohdat koulutielle (lue lisää). Perhetausta ei saa määrittää ihmisen tulevaisuutta.

Toinen ennaltaehkäisevä asia, jota haluaisin Oulussa kokeilla, on nopean toiminnan ketterät kodinhoitajat. Heti, kun perheessä havaitaan hankaluuksia, vaikka pienempiäkin ja ohimeneviä, kodinhoitaja voisi tulla hätiin, jotteivat ongelmat kasvaisi. Mallia on kokeiltu jo hyvin tuloksin ja miljoonasäästöin (lue lisää).

Muitakaan oululaisia ei saa unohtaa, mutta päättäjän täytyy katsoa pitkälle tulevaisuuteen. Itse korostaisin päätöksenteossani ja valinnoissani aina pitkän tähtäimen vaikutuksia.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: