Kiitos äänestäjille ja tsemppaajille!

Vaalitulos Oulussa ja koko maassa oli hieno! Itse sain 214 ääntä, joka on tuplat siitä, mitä ikinä uskoin saavani. Kiitos paljon äänestäjille ja kaikille, jotka tsemppasivat ja suosittelivat minua kavereilleen.

Oulussa vihreät sai kolme lisäpaikkaa ja kokonaisuudessaan valtuustossa on nyt kymmenen vihreiden edustajaa, joista kuusi on uusia valtuutettuja. Vaikka kokemustakin tarvitaan, (ja onhan sitä ryhmässä edelleen) olen iloinen, että nuoret ehdokkaamme saivat nuoria liikkeelle äänestämään. Olihan vihreät opiskelijoita vilisevän Linnanmaan suurin puolue 27,6 prosentilla alueen äänistä. Ja nuoruus ei estä asiantuntemusta, kuten Kalevan jutusta ilmenee.

Oma äänisaaliini riitti varavaltuutetun sijalle ja se lämmittää myös mieltä. Tekisi mieleni sanoa, että tästä on hyvä jatkaa. Ainakin jatkan niin, että pääsen nyt seuraamaan päätöksentekoa hieman lähempää sisäpiiriä ja vaikuttamaan niihin tärkeisiin asioihin, joissa minulla on asiantuntemusta ja annettavaa. Jo ehdokkaat ovat päässeet puolueen postituslistoille, ja olen ilahtunut vilkkaasta ja avoimesta keskustelusta, jota käydään Oulun päätöksentekoon tulevista asioista. Vihreissä on asiantuntemusta hyvin monelta alalta ja uskon, että myös valtuutetut arvostavat porukan näkökulmia ja tietämystä. Kiitos myös lukuisille ehdokkaille, joihin olen saanut tutustua vaalikampanjoinnin aikana. Fiksuja ja ajattelevia ihmisiä monenlaisista taustoista!

Jatkan myös blogia havainnoistani ja oppitunneistani kuntapolitiikasta. Voit tilata blogipäivitykset suoraan sähköpostiisi etusivulta alalaidasta. Ja kuulen mielelläni, mitä oululaisille kuuluu, joten viesti kulkee toivottavasti minullekin päin.

Virallisista luottamuspaikoista neuvotellaan lähitulevaisuudessa, katsotaan, miten ne jakautuvat. Uusia vaalejakin tulee heti kohta vastaan, mutta nyt on liian aikaista suunnitella sellaisia.

Vihreät oli valtakunnallisesti vaaleissa suurin voittaja. Olen iloinen, että puolue on saanut valtuustoihin edustajia myös pienemmillä paikkakunnilla. Sanotaan, ettei yksi tai kaksi edustajaa voi vaikuttaa, mutta olen toista mieltä. Esimerkiksi kylätoiminnassa olen nähnyt, että yksi innokas ja toiset mukaan saava ihminen saattaa muuttaa koko kylän hengen ja tekemisen suunnan. Toivon, että vihreät (ja toki kaikki muutkin) valtuutetut ovat rakentavia yhteistyökumppaneita, faktapohjalla toimivia ja avoimia ja luotettavia päättäjiä. Tuoreet ihmiset voivat muuttaa politiikan tekoa vanhojen kaivelusta ja kyräilystä poispäin kohti ratkaisuja ja uusia vaihtoehtoja. Sanokaa idealistiksi, mutta siksihän minä näihin vaaleihin lähdinkin!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: