Kuka Pia?

Pia Alatorvinen istuu penkillä lumisateessa

Monipuolinen yhteiskunnan tutkiskelija

Tunnen yhteiskunnan eri puolet, ymmärrän monenlaisia näkökulmia ja innostun yhteiskunnallisista asioista.

Olen työskennellyt ajalle tyypillisesti hyvin monenlaisissa työtehtävissä ja työyhteisöissä, mikä on tuonut minulle laajaa ymmärrystä yhteiskunnan eri aloilta. Olen työskennellyt toimittajana ja tavannut ihmisiä narkomaanista Nobel-voittajaan, olen työskennellyt järjestössä, korkeakoulussa, pienessä ja isossa yksityisyrityksessä, kaupungissa ja maaseudulla, vuorotyössä ja virastoaikana, kaatosateessa torilla ja jakussa eduskunnassa.

Tällä hetkellä työskentelen Oulun kulttuuritapahtumayhdistyksen toiminnanjohtajana. Työhöni kuuluu järjestää elokuisia Oulun juhlaviikkoja sekä toimia kulttuurialan edunvalvojana ja kehittäjänä koko maakunnan alueella sekä äänitorvena pääkaupunkiin. Juuri nyt olen erityisen innostunut Euroopan kulttuuripääkaupunki Oulu2026-hankkeesta.

Käytän laajaa kokemustani Oulun hyväksi, etsin kokonaisuuden kannalta parasta mahdollista ratkaisua. Olen ahkera ja asiakeskeinen, mutta innostun myös helposti visioimaan. Mutta visioilla ei tee mitään, jos mitään ei tapahdu. Pitää kokeilla asioita rohkeasti ja toimia, eikä vain suunnitella. Kaikessa tekemisessä pitää olla hieman idealismia mukana, voimme muuttaa asioita paremmiksi!

Olen ollut oululainen vuodesta 2008. Olen alunperin Pattijoen kunnan kasvatti, olen tehnyt kierrokseni maailmalla ja pääkaupunkiseudulla. Oulu on minulle sopiva kaupunki, kaupunkikulttuuria riittää joka makuun ja kotiovelta pääsee nauttimaan luonnosta.

Miksi Vihreät?

Puolueeni on Vihreät, koska mielestäni ympäristökysymykset ja niihin vastaaminen on kaikkein merkittävin elämäämme muuttava asia. Ilmastonmuutos, ruoantuotanto, puhdas vesi ja ilma ovat maailmanlaajuisia ilmiöitä. Ne vaikuttavat väkisin myös oululaiseen elämänmenoon esimerkiksi siten, millaisia tuotteita meiltä halutaan ostaa ja mitä töitä teemme, ketkä haluavat tulla kaupunkiimme asumaan, mitä syömme ja juomme, kuinka terveitä olemme. Siksi ympäristö pitää huomioida päätöksenteossa kaikilla tasoilla.

Lisäksi olen arvoliberaali, enemmän vasemmalla kuin oikealla ja ehdottomasti tasa-arvon kannalla, joten Vihreät on luonteva valinta minulle.

Olen ollut vuodesta 2017 vihreiden toiminnassa mukana. Tällä hetkellä olen Oulun sivistys- ja kulttuurilautakunnan varajäsen, Oulun Vihreän kunnallisjärjestön hallituksessa  ja puoluehallituksessa. 

%d bloggaajaa tykkää tästä: